Word ik bruin met factor 50?

Word ik bruin met factor 50?

Vanaf aankomend weekend komt eindelijk DIE zomer eraan waar we zo lang op hebben gewacht. Een mooi moment om stil te staan bij het belang van smeren. Wat zijn de feiten en fabels op het gebied van zonnebrandcrème? We willen allemaal zo snel en mooi mogelijk bruin worden.. toch? 

Je wilt lekker bruin worden en dat kan natuurlijk niet met factor 50? Natúúrlijk kun je met SPF50 bruin worden! Dat je met SPF50 niet bruin zou kunnen worden is een mythe. Toch wordt deze misvatting vandaag de dag nog steeds erg vaak gemaakt. Het verschil zit vooral in het type straling waartegen de zonnecrèmes beschermen. Sommige beschermen alleen tegen UVA-straling en minder tegen UVB. Het is belangrijk dat je altijd kiest voor een merk dat op de verpakking vermeldt dat het beschermt tegen UVA én UVB-straling

Een hoge factor zegt iets over de hoeveelheid straling die de huid bereikt en over de tijd die je in de zon kunt doorbrengen zonder te verbranden. Hoe vaak je moet smeren en welke factor je moet gebruiken is voor iedereen verschillend. Het hangt af van je huidtype, de factor die je gebruikt en wat je in de zon doet (je kunt verschillende testen online doen om te kijken wat het beste voor jou is). 

Het is dus belangrijk dat je altijd blijft smeren! Ook na een duik in het zwembad en je flesje zegt 'water resistant'. Hieronder zijn de MYSC-proof zonproducten te vinden voor een veilige, tropische gebruinde teint.