Wintersport musthaves

Wintersport musthaves

Eindelijk is het zover! Pak je meest flitsende ski-outfit tevoorschijn, want we kunnen weer heerlijk de berg op om te genieten van een overvloed aan sneeuw, een helderblauwe lucht en natuurlijk die winterse zon! Om jullie extra te kunnen laten genieten van deze geluksmomenten, hebben we een aantal Wintersport Musthaves op een rijtje gezet.

Stralend de piste op

Start de dag, voordat je op de piste staat, met een goede huidverzorging mét spf om je te beschermen tegen de felle zon. Verzacht je haar met een conditioning spray of stel je haarwasdag nog een dagje uit met een effectieve droogshampoo. Fris je op tussen de afdalingen met een gehydrateerde gezicht mist en een verfrissende deodorant. Na een intensieve dag boarden of skiën, sluit je de dag af met een heerlijke verzorgende bodylotion en verzachtende olie. 

Wat doet de kou met je huid?

Als het buiten kouder wordt en de lucht droger, moet je extra goed voor je huid zorgen. Veel mensen merken dat hun normale dagcrème niet genoeg is om hun huid te beschermen tegen de winterse omstandigheden. Een recent onderzoek in het British Journal of Dermatology laat zien dat de combinatie van kou, droogte en fel zonlicht niet zo goed is voor je huid.

Hierdoor wordt het moeilijker voor je huid om vocht vast te houden en kunnen de bovenste huidcellen krimpen. Dat kan leiden tot een droge huid met schilfertjes en zelfs huidproblemen zoals eczeem kunnen erger worden. Daarom is het belangrijk om extra goed voor je huid te zorgen tijdens de wintermaanden, zodat het gezond en gehydrateerd blijft.

Zonnebrand is een must op wintersportvakantie

Tijdens de wintersport is het echt belangrijk om zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken. Op grote hoogte is de zonnestraling namelijk intenser dan op zeeniveau. Bovendien kan de zonkracht tot wel twee keer sterker zijn, doordat de lucht helderder is en er minder stofdeeltjes zijn die de straling tegenhouden. 

Daarnaast weerkaatst de sneeuw de zonnestralen als een soort spiegel, waardoor meer dan 85% van de straling wordt teruggekaatst. Besef goed dat UV-straling er altijd is, zelfs als de zon niet volop schijnt. Daarom is het echt nodig om tijdens de wintersport, zelfs als het bewolkt is, regelmatig zonnebrandcrème aan te brengen die geschikt is voor jouw gezicht. Zo bescherm je je huid goed tegen de schadelijke effecten van de zon in de winter.

Musthave producten tijdens de wintersport 

Wij hebben een aantal producten op een rijtje gezet die jij goed kan gebruiken tijdens de wintersportvakantie.