Voorkom Haarverlies

Voorkom Haarverlies

“Waarom verlies ik nou ineens zoveel haar?”

Eind september begint de herfst en dat gaat (helaas) vaak gepaard met haaruitval. Voor zowel mannen als vrouwen. Maar wat zijn de oplossingen om dit zoveel mogelijk te beperken?
 
Gemiddeld verlies je zo’n 50 tot 100 haren per dag.
Dit kan de herfst maanden voor sommige mensen oplopen tot wel 200 per dag. Dit kan zich uiten tot zichtbare “kalere” plekken op de hoofdhuid. Buiten de herfstmaanden om zijn er ook mensen die het hele jaar door (periodes) haaruitval hebben dankzij verschillende factoren zoals; Te veel oestrogeen (mannelijke hormonen), alopecia, anticonceptie en stress kan ook een belangrijke factor zijn. 
Voor veel mensen is dit geen prettige beleving en kan het zelfs als schaamtelijk ervaren worden. 
 
Het is daarom belangrijk om goed voor jezelf, je hoofd en je haar te zorgen.
Wij zetten wat tips voor jullie op een rijtje:
 
1. Voeding
- Evenwichtige voeding: met voeding zorg je ervoor dat je haar en hoofdhuid van binnenuit gezond blijven/worden. Een evenwichtige voeding is van groot belang!  Eiwitten wakkeren jouw haarstimulatie aan. Dit zit onder andere in kip, eieren, spinazie, noten, tonijn en rundvlees. Ook zijn groente en fruit onwijs belangrijk.
- Vitamines: je kan jouw vitamines ook bijvullen door supplementen in te nemen. Zoals Vitamine-B complex, biotine en ijzer supplementen.  
- Water: zorg ervoor dat je altijd voldoende water drinkt. 
 
2. Voorkom uitdroging van jouw haar en hoofdhuid
Warm douchen is heerlijk de koude herfst- en wintermaanden, maar probeer dit te vermijden en ga op een lauwe temperatuur douchen. Een warme douche droogt jouw hoofdhuid en haar uit, waardoor jouw haar een stuk fragieler is en sneller kan uitvallen en splijten. Ook is het belangrijk om jouw hoofd en haar 1 keer in de week te verwennen met een voedend haarmasker of olie
 
3. Boost your scalp
Wij zweren bij de Scalp Booster van Phillip B. Deze Scalp Booster gaat jouw natuurlijke haargroei drastisch reactiveren en dunner wordend haar verminderen. De zelfverwarmende formule helpt de groeifactoren in de hoofdhuid te stimuleren, wat resulteert in jeugdig volume en dik, gezond, luxueus haar. Wanneer de haarzakjes worden gevoed, delen de cellen in de haarwortel zich snel, waardoor volume aan de haarschacht wordt toegevoegd, wat helpt om de volheid en soepelheid te vergroten, terwijl de glans en textuur worden verbeterd. 
Bij het gebruik van deze Scalp Booster druppel je om de 2-3 dagen 10 tot 15 druppels op je hoofdhuid en masseer je dat 2 minuten lang in. Daarna laat je het ongeveer een half uur intrekken en was je het vervolgens uit met een shampoo.  
 
4. Geen sulfaten en parabenen
Het is belangrijk om je haar te verzorgen met de juiste producten. Zo is het belangrijk om op te letten of er in de producten geen parabenen en sulfaten zitten. Sulfaten kan je herkennen aan het schuimen van de shampoo. Parabenen doen niet zoveel met je haar, maar zijn vooral om het haarproduct langer houdbaar te maken. Door parabenen blijft je shampoo een lange tijd een mooie emulsie, soms zelfs jarenlang. Er zijn echter vermoedens van wetenschappers dat parabenen kunnen zorgen voor hormonale storingen doordat parabenen de werking van oestrogeen imiteren.
 
Ga daarom voor een shampoo zonder sulfaten en parabenen. Deze zijn milder voor je haar waardoor je op de lange termijn kan genieten van je weelderige lokken.