Skincare routine: Jouw basis voor een mooie huid

Skincare routine: Jouw basis voor een mooie huid

Een mooie huid: wie wil dat nu niet? Om een mooie, stralende huid te krijgen is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt, afgestemd op de behoefte van jouw huid. Maar ook de routine van de skincare producten die je gebruikt, draagt bij aan een mooiere huid. 

In deze blog nemen we je mee in wat skincare is, hoe de juiste skincare routine er uit ziet en geven we je tips over de juiste skincare producten. 

Wat is skincare?

Skincare is de verzorging van jouw huid. Of je nu een droge, gevoelige, vette of oudere huid hebt: skincare is essentieel voor ieder huidtype. Met de juiste producten en een goede skincare routine, zorg je voor een gezonde huid die in balans is. Zo maakt een goede skincare routine de onzuivere huid zuiver, houdt een skincare routine een droge huid gevoed, en voorkom je vroegtijdige huidveroudering met de juiste routine en producten. 

Wat is de beste skincare routine?

Een goede skincare routine bestaat uit vier basisstappen, namelijk het reinigen, exfoliëren, hydrateren en beschermen. Onze Beauty Experts nemen je mee in de verschillende stappen en in welke volgorde je de stappen uit moet voeren, om jouw huid goed te verzorgen. 
 

Stap 1: Reinigen

Een skincare routine begint bij het reinigen van je gezicht. Zowel ‘s ochtends als ‘s avonds is het belangrijk om de huid te reinigen. 's Avonds haal je de make-up en het vuil van overdag van je gezicht. 's Morgens verwijder je talg, vuil en dode huidcellen door de huid te reinigen.

Door je gezicht twee keer per dag te reinigen, zorg je ervoor dat de poriën niet verstopt raken door talg en vuil, waardoor bacteriën zich niet kunnen ontwikkelen in de huid. Zo blijft de huid schoon en verklein je de kans op puistjes en onzuiverheden.

Voor het reinigen van de huid adviseren we verschillende producten te gebruiken, naast de reguliere make-up remover. Allereerst adviseren we een cleanser te gebruiken om de huid te reinigen. Dit kan een cleanser zijn in de vorm van een gel of in de vorm van een mousse. 

De beste gezichtsreinigers:

Stap 2: Exfoliëren

Na het reinigen van de huid kan je de huid exfoliëren. Door de huid te exfoliëren verwijder je dode huidcellen en overtollig talg en voorkom je uitbraken op de huid. 

Omdat het exfoliëren van de huid intensief is, is het belangrijk dat je dit niet dagelijks doet. Afhankelijk van hoe onzuiver de huid is, raden onze Beauty Experts aan dit één tot twee keer per week te doen. 

Op dagen dat je geen exfoliant gebruikt, raden we aan om een toner te gebruiken. Hiermee verzorg je de poriën extra goed, waarmee je de zichtbaarheid vermindert. 
 

De beste exfolianten en toners: 

Stap 3: Hydrateren

Een schone en geëxfolieerde huid is klaar om gehydrateerd te worden. Dit geldt niet alleen voor een droge huid, maar ook alle andere huidtypes, zoals een vette, onzuivere of oudere huid hebben elke dag hydratatie nodig. 

Het verschil in hydratatie zit hem in de actieve ingrediënten van het product dat je gebruikt. Zo bevat huidverzorging voor de oudere huid ingrediënten die anti-aging bevorderen zoals Vitamine C en collageen en is hyaluronzuur een essentieel ingrediënt voor de verzorging van een droge huid.

Zowel overdag als ‘s nachts is het belangrijk om de huid te hydrateren. Zo blijft de huid mooi en gezond. Onze Beauty Experts adviseren eerst een oogcrème, dan een serum en daarna een dag- of nachtcrème te gebruiken. Welke crème of serum je gebruikt, is afhankelijk van jouw huidtype

De beste oogcrèmes, serums en dag- en nachtcrèmes: 

Stap 4: Zonbescherming

De laatste stap in een goede skincare routine is zonbescherming. Het hele jaar door is het belangrijk om een SPF te gebruiken, óók in de winter. Een SPF beschermt de huid tegen zonschade en voorkomt vroege huidveroudering. 
 

De beste zonbescherming voor het gezicht: 

Welke skincare past bij mij?

Een droge huid heeft een andere behoefte dan een vette huid, en een rijpere huid heeft andere behoeftes dan een gevoelige huid. Daarom vraagt ieder huidtype om andere producten. In onze blog “Skincare tips van onze specialisten” lees je alles over de juiste skincare producten per huidtype.