MYSC SUMMER SECRETS

MYSC SUMMER SECRETS

Geniet heerlijk van de zon maar vergeet zeker niet om je huid en haar te beschermen! Een mooi moment om stil te staan bij het belang van smeren. Wat zijn de feiten en fabels op het gebied van zonnebrandcrème? We willen allemaal zo snel en mooi mogelijk bruin worden. Toch?
 
“SPF heb je alleen nodig in de zon”
Je wordt elke dag blootgesteld aan UV-licht. Als je met een SPF smeert (zelfs in de winter) is jouw huid beschermt tegen de UV-lichten van buitenaf. Ook beschermt het tegen blue light van jouw telefoon of computer. Dus gebruik ELKE DAG een SPF!
 
“Met SPF word ik niet bruin.”
SPF heeft invloed op de tijd die je in de zon kan besteden, zonder dat je verbrand. SPF maakt dus straling minder schadelijk. Je wordt dus gewoon bruin, maar ontwijkt verbranding van jouw huid.
 
Hoe vaak je moet smeren en welke factor je moet gebruiken is voor iedereen verschillend. Het hangt af van je huidtype, de factor die je gebruikt en wat je in de zon doet (je kunt verschillende testen online doen om te kijken wat het beste voor jou is). 
Het is dus belangrijk dat je altijd blijft smeren! Ook na een duik in het zwembad zelfs als je flesje 'water resistant' zegt.
 
“Aftersun is eigenlijk alleen maar bodylotion”

Een aftersun heeft een veel specifieker doel dan een bodylotion. Het hydrateert, verkoelt en kalmeert jouw huid. Ook zorgt het voor een langer behoud van je tanning en boost het je melanine.
 
Wat zijn de gevolgen van de zon voor het haar?
Je weet waarschijnlijk heel goed wat hitte tools doen met jouw haarlokken. De zon is eigenlijk een non-stop föhn. Het haar is tijdens een zon en zee vaker blootgesteld aan hitte, UV-stralen en chloor-/zeewater. Je kunt je dus goed voorstellen wat voor impact dit op jouw haar heeft? Wat zijn de gevolgen van de zon voor het haar?
 
Haarproducten tegen de zon
In de zomer is het heel belangrijk dat je de beste haarproducten gebruikt. Denk aan oliën en spray’s die UV-filters bevatten. Deze filters beschermen je haar tegen de schadelijke UV-stralen.
 
Ga voor haarproducten die droog haar weer een boost geven. Denk aan ingrediënten zoals, arganolie en vitamine E. Daarnaast geven haarmaskers het haar een prachtige glans en wordt het haar intensief gehydrateerd!