MYSC ingrediënten special

MYSC ingrediënten special

Hoe goed ken jij de parfum bestanddelen? Wat is tuberose, hoe wordt leer verwerkt in een geur of wat is amber nou precies? In deze MYSC special hebben wij verschillende geuren voor je geselecteerd en nemen we je mee op een ingrediënten reis.
 
Parfums en geuren zijn al bekend sinds de oudheid. Al in Mesopotamië en het oude Egypte werden oliën en zalven gebruikt voor het balsemen en bij tempelrituelen, waarbij deze werden verbrand zodat de geur de goden kon bereiken.
 
Koffie: Sluit je ogen en laat de geur je meevoeren naar een bron van warmte op een besneeuwde dag. Montale Intense Cafe is de herinnering aan een stop bij je favoriete coffee place op een ijskoude winterdag.
 
Wat is amber?
Amber, ambergris, ambroxan in parfums zijn warme, volle, zonnige en vaak sensuele geuren.  
 
Amber akkoord
Parfumeurs kunnen met de juiste combinaties prachtige volle akkoorden in parfums maken, die de creatie een warmte en diepte geven, smeuïg en sensueel.
 
Ambergris/ Ambroxan
Ambergris (van het Franse ambre gris= grijze amber) kan in de darmen van een klein deel van de mannelijke potvissen ontstaan en is een reactie op de scherpe inktvis-bekken die door de maag in de darmen terecht komen. Doordat het een zeldzame vondst is met hoogwaardige eigenschappen wordt er een hoge prijs betaald voor deze brokstukken en de schrikbarende afname van het aantal potvissen zijn er enkele zeer bruikbare synthetische alternatieven voor ambergris ontwikkeld omdat het in veel landen illegaal is.
 
Welke geuren vind je amber?
 
Wat is patchouli?
Veel mensen zullen patchouli kennen uit de jaren ’60 en ’70, de tijd van de 'hippies'.
Patchouli komt uit Indonesië en is een struik, uit de munt familie. Het donzige blad wordt gebruikt om de olie uit te halen.
 
Patchouli ruikt gronderig, kruidig, houtachtig, kampferachtig, naar natte aarde en groene bladeren. Je kunt ook licht leerachtige en zelfs zoete tonen ontwaren. Het heeft een donker karakter en brengt diepte en sensualiteit in parfums.
 
 
Op zoek naar een herfst geur? Ga dan voor een geur met kaneel. Kaneel is al eeuwen een populair ingrediënt. Het werd 2.000 jaar geleden al in parfums verwerkt door de Egyptenaren en vandaag de dag nog steeds! Het heeft een herkenbare geur en is perfect voor de herfst.
 
 
De roos is waarschijnlijk de meest bekende bloem en natuurlijk de meest romantische bloem, als de bloem van de liefde. Rozenolie wordt al meer dan 3000 jaar gebruikt in parfum en cosmetica. Rozen-akkoorden zijn vaak terug te vinden in het hart van een parfum. Net zoals bij Cartier Les Epures De Parfum Pure Rose.
 
Zo zijn er natuurlijk nog honderden verschillende ingredienten die verwerkt worden in parfum. Wil jij hier meer over weten? Neem dan contact met ons op via 010 501 15 41 en wij zullen al jouw vragen beantwoorden.
 
Lots of love,
 
MYSC