Make your hair & skin Holiday Proof

Make your hair & skin Holiday Proof

Weet je waarom we zo dol zijn op dat zonnige tintje? De nieuwste zomerse make-up kleuren en dat nieuwe jurkje staat net wat leuker!
 
Geniet heerlijk van de zon maar vergeet zeker niet om je huid en haar te beschermen! Ook al wordt het dit jaar vakantie in eigen land maar dat betekend niet dat de zon hier minder fel is. Een mooi moment om stil te staan bij het belang van smeren. Wat zijn de feiten en fabels op het gebied van zonnebrandcrème? We willen allemaal zo snel en mooi mogelijk bruin worden.. toch? 
 
UVA/ UVB
Je wilt lekker bruin worden en dat kan natuurlijk niet met factor 50? Natúúrlijk kun je met SPF50 bruin worden! Dat je met SPF50 niet bruin zou kunnen worden is een mythe. Toch wordt deze misvatting vandaag de dag nog steeds erg vaak gemaakt. Het verschil zit vooral in het type straling waartegen de zonnecrèmes beschermen. Sommige beschermen alleen tegen UVA-straling en minder tegen UVB. Het is belangrijk dat je altijd kiest voor een merk dat op de verpakking vermeldt dat het beschermt tegen UVA én UVB-straling.
 
Een hoge factor zegt iets over de hoeveelheid straling die de huid bereikt en over de tijd die je in de zon kunt doorbrengen zonder te verbranden. Hoe vaak je moet smeren en welke factor je moet gebruiken is voor iedereen verschillend. Het hangt af van je huidtype, de factor die je gebruikt en wat je in de zon doet (je kunt verschillende testen online doen om te kijken wat het beste voor jou is). 
Het is dus belangrijk dat je altijd blijft smeren! Ook na een duik in het zwembad zelfs als je flesje 'water resistant' zegt.
 
Niet alleen je lichaam is belangrijk! Besteed jij ook wel voldoende aandacht aan het beschermen van jouw haar tijdens de heerlijke zonnige dagen?
 
Wat zijn de gevolgen van de zon voor het haar?
Je weet waarschijnlijk heel goed wat hitte tools doen met jouw haarlokken. De zon is eigenlijk een non-stop föhn. Het haar is tijdens een zon en zee vaker blootgesteld aan hitte, UV-stralen en chloor-/zeewater. Je kunt je dus goed voorstellen wat voor impact dit op jouw haar heeft? Wat zijn de gevolgen van de zon voor het haar?
 
Haarproducten tegen de zon
In de zomer is het heel belangrijk dat je de beste haarproducten gebruikt. Denk aan oliën en spray’s die UV-filters bevatten. Deze filters beschermen je haar tegen de schadelijke UV-stralen.
Ga voor haaroliën die droog haar weer een boost geven. Denk aan ingrediënten zoals, arganolie en vitamine E. Daarnaast geeft de haarolie het haar een prachtige glans en wordt het haar intensief gehydrateerd! Deze haarolie is bij ons verkrijgbaar.
 
Hieronder zijn de MYSC-proof zonproducten te vinden voor een veilige, tropische gebruinde teint en beschermde haarlokken.