Hoe belangrijk is gezichtsverzorging voor een man?

Hoe belangrijk is gezichtsverzorging voor een man?

Gezichtsverzorging voor de man!

Gezichtsverzorging is ook belangrijk voor de mannen onder ons! Uit onderzoek blijkt dat in de afgelopen 10 jaar de inhoud van de toilettas van de gemiddelde man is verdubbeld! Dit komt omdat de mannen van tegenwoordig er langer ‘jong en aantrekkelijk’ uit willen zien. Gelukkig kan een goede reiniging en verzorging van het gezicht al groot verschil maken!

De huid van een man verschilt van die van de vrouw. Daarom raden we niet aan de verzorging van je vriendin te lenen. De huid van een man is over het algemeen 20% dikker en het verouderingsproces van een mannenhuid verloopt ook trager. Daarnaast hebben mannen over het algemeen sneller een vettere huid dankzij een hogere talgproductie.

Wat is nu de beste verzorging voor een man? Hierop kunnen we bij MYSC parfumerie pas antwoord geven nadat we de huid onder de loep hebben genomen. Iedere huid is immers anders! Wil je een persoonlijk advies? Kom dan gerust langs!

Wel kunnen we een aantal tips geven op het gebied van gezichtsverzorging. Het verzorgingsritueel van de man bestaat eigenlijk uit 3 stappen; reinigen, het scheerritueel en natuurlijk de verzorging.

Reinigen

Het schoonhouden van de huid is heel erg belangrijk. Er belanden vaak restjes vuil op het gezicht en dan spreken we nog niet over de luchtvervuiling! Was je gezicht nooit met water een zeep! Zeep is ontwikkeld voor het lichaam en daardoor te agressief voor het gezicht. Kies voor een milde reiniging die de porien reinigt en de onzuiverheden tegengaat! Acqua di Parma heeft een breed assortiment reinigingsproducten voor de man. Bekijk de hele lijn hier of kom langs in de winkel voor meer informatie.

Scheren

Een scheerbeurt kan nooit zonder een goede reiniging (zie vorige stap). Was je gezicht met warm water en de huid zal snel soepeler worden, wat het scheren vergemakkelijkt. Zorg voor een goed scheerproduct en gebruik niet te veel druk op het mes (dit gaat bijna altijd fout bij de beginnende scheerder). Na het scheren is het belangrijk dat je een goede aftershave gebruikt. Deze aftershave kalmeert de huid en zorgt ervoor dat de irritaties snel minder worden en dat de huid minder snel uitdroogt.

Verzorging

Natuurlijk schaf je een gezichtscrème aan die bij de huid past en aan je wensen voldoet. Wat erg belangrijk is in een crème voor mannen is de hydratatie en de bescherming. Iedere huid moet immers gehydrateerd worden en beschermt tegen alle schadelijke vervuiling van buitenaf! Wil je je ook beschermen tegen de schadelijke zon? Kies dan voor een crème met een SPF. Mannen houden van gemakkelijk en snel waardoor een pompje ook vaak gewaardeerd wordt! Zoek je dit allemaal in een crème? Bekijk dan is de nieuwe dagcrème van Biotherm!

Deze 3 stappen zijn de basis, maar natuurlijk kan het verzorgingsritueel van een man nog ver uitgebreid worden. Wil je bijvoorbeeld werken aan de huid rondom de ogen? Gebruik een goede oogcrème. Of kies bijvoorbeeld voor een serum, als je je huid net even wat extra's wilt geven. Wil je vrijblijvend een goed huidadvies? Kom dan langs in de winkel en laat je informeren door één van onze specialisten!