Haarverzorging: De guide naar glanzend haar

Haarverzorging: De guide naar glanzend haar

Het haar wordt dagelijks blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Denk aan zon, maar ook kou of bijvoorbeeld de droge lucht van de airco of verwarming. 

Om glanzend haar te behouden en gespleten haarpunten tegen te gaan, adviseren we je regelmatig naar de kapper te gaan en het haar en de hoofdhuid de juiste verzorging te geven. In deze blog nemen we je mee in de haarverzorgingsroutine naar glanzend haar. 

Hoofdhuid verzorgen 

De eerste stap naar glanzend, gezond haar is een goed verzorgde hoofdhuid. Het verzorgen van de hoofdhuid kun je het beste doen voordat je je haar gaat wassen, omdat je haar hier vaak vet van wordt. 

De hoofdhuid oliën en scrubben

Om de hoofdhuid te verzorgen raden we je aan om te beginnen met het oliën van de hoofdhuid. Breng de Philip B Scalp Booster olie voor de hoofdhuid direct aan op de hoofdhuid en masseer deze 1-2 minuten in met je handen. 

Laat de olie ongeveer 10-20 minuten inwerken en maak daarna je haar nat. Je kunt nu de hoofdhuid scrubben, met een speciale hoofdhuid scrub. Met een scrub voor de hoofdhuid kun je de dode huidcellen verwijderen en de huid goed reinigen. 

Als je last van een gevoelige of jeukende hoofdhuid hebt, adviseren we je om natuurlijke oliën en een milde scrub te gebruiken, zonder toegevoegde ingrediënten zoals parfum en parabenen. 

Het haar stylen en verzorgen

Nadat de hoofdhuid is verzorgd, kan je aan de slag gaan met het reinigen, verzorgen en stylen van het haar. We leggen je stap voor stap uit hoe je het haar kunt verzorgen en stylen. 
 

Stap 1: Het haar wassen

Na het scrubben adviseren we je om je haar goed te wassen met shampoo en conditioner. Kies hierbij een shampoo en conditioner die past bij jouw haar. 

Heb je (ge)blond(eerd) haar? Dan adviseren we een shampoo te gebruiken die speciaal is ontwikkeld voor blond haar, zoals de Philip B Icelandic Blonde Shampoo. Na de shampoo raden we aan het haar verzorgen met een conditioner. Laat dit 1-2 minuten intrekken voordat je het uitspoelt, voor het beste resultaat. 

Stap 2: Extra verzorging met een haarmasker of crème

Na het reinigen van het haar, is het tijd voor extra verzorging met een haarmasker of haarcrème. Een haarmasker kun je het beste aanbrengen op nat of handdoek droog haar, omdat de haarschubben dan open staan en de voeding uit het masker extra goed opgenomen wordt.  

Een haarmasker gebruik je één keer per week. Welk type masker je gebruikt is afhankelijk van jouw haartype. Heb je dun, droog en beschadigd haar? Dan is de Russian Amber Gold Masque van Philip B perfect voor jou. Heb je krullend haar, maar ook last van pluizig haar? Dan is de Philip B Weightless Mega Curl Enhancer perfect voor jou! Deze leave-in crème herstelt beschadigd haar en zorgt voor glanzende krullen. Deze crème kan je aanbrengen op (handdoek)droog haar en hoef je niet uit te spoelen. 

 

Stap 3: Drogen

Na het aanbrengen van een masker of crème is jouw haar schoon en verzorgd en klaar om te drogen. Je kunt het haar aan de lucht laten drogen of met een föhn drogen. 
Gebruik je een föhn om het haar te drogen? Zorg dan dat je altijd een heat protector gebruikt! Zo voorkom je dat jouw haar beschadigt door hitte. 

Let op: we raden je af om het haar eerst te borstelen voordat je het föhnt. Nat haar is namelijk super kwetsbaar, waardoor het snel kan afbreken als je het borstelt. 

 

Stap 4: Styling

Zodra het haar (handdoek)droog is, is het klaar om te stylen. Hiervoor kun je verschillende haarproducten gebruiken, afhankelijk van wat je met het haar wilt doen. 

Ga je haartools zoals een föhnborstel, stijltang of krultang gebruiken? Dan raden we aan om altijd een heat protector te gebruiken om het haar te beschermen tegen hitte. 
Daarnaast kun je bij het stylen van het haar het beste een mousse of andere texturizer gebruiken. Zo zorg je ervoor dat het haar wat stugger wordt en jouw coupe langer in model blijft. 
 

Stap 5: Finishing Touch

Zit jouw haar precies zoals je wilt dat het zit? Dan ben je aangekomen bij de (een na) laatste stap van de haarverzorging: de finishing touch! Met een haarlak, wax of paste van bijvoorbeeld Balmain zorg je ervoor dat jouw haar in model blijft zitten en een mooie glans krijgt. 

Daarnaast adviseren we om een olie in de punten aan te brengen. Zo zorg je voor extra verzorging van de punten, waardoor ze minder snel splijten. 
 

Stap 6: Zonbescherming

Ga je een dagje naar het strand, wandelen op een zonnige dag of zit je de hele middag in de zon op het terras? Dan is zonbescherming essentieel. Niet alleen jouw huid moet goed beschermd worden tegen de zon, maar ook het haar heeft zonbescherming nodig. Zo zorg je ervoor dat het haar minder snel beschadigt en je kleur langer behoudt. 

De Balmain Sun Protection Spray is essentieel voor de zonnige dagen thuis of op vakantie! Met deze spray bescherm je jouw haar voor en tijdens het blootstellen aan de zon en kun je het haar na het blootstellen aan zonlicht ook extra verzorgen. 

Glanzend en verzorgd haar met de juiste producten

Benieuwd welke producten het beste passen bij jouw haartype en haarverzorgingsroutine? Onze Beauty Experts helpen je graag verder! Bekijk het assortiment haarproducten online of kom langs in één van onze Beauty Hotspots voor advies op maat!