Grapefruit, dé eetlustremmer!

Grapefruit, dé eetlustremmer!

Grapefruit, al sinds de jaren 70 bekend als hulpje bij het afvallen! De Hollywoodsterren hebben de grapefruit razend populair gemaakt dankzij het grapefruit dieet. Tegenwoordig weten we dat zulke manieren van afvallen (maximaal 800 kcal per dag) niet effectief zijn wanneer we kijken naar de lange termijn. Ondanks dat het dieet nu achterhaalt is, is er wel heel veel onderzoek gedaan naar de grapefruit. 

Zo hebben verschillende onderzoekers ontdekt dat de Naringin, de stof die er voor zorgt dat de grapefruit bitter smaakt, de opname van vetzuren in cellen blokkeert en insulineniveaus vermindert. Hierdoor wordt het lichaam gestimuleerd om meer koolhydraten en vet te gaan gebruiken. 

Verder is uit diverse onderzoeken naar voren gekomen dat de grapefruit de eetlust kan remmen. Dit komt vooral omdat de grapefruit veel vezels en water bevat, waardoor je sneller een verzadigd gevoel ervaart. 

Natuurlijk hebben we bij MYSC Parfumerie ook uitgebreid onderzoek gedaan naar de geur van de grapefruit. We weten dat de grapefruit zorgt voor frisheid, maar ook dat het de andere geur-elementen van een parfum versterkt. Verder heeft de geur van een grapefruit nog meer voordelen! Wanneer je aan een grapefruit ruikt, verminderd het de eetlust! Verder geeft het een gunstig effect op je emoties en kan het helpen nervositeit te bestrijden. 

Schaf daarom snel een parfum aan met grapefruit extracten en spread the positive vibes!