Alles over zonbescherming, aftersun en zelfbruiner

Alles over zonbescherming, aftersun en zelfbruiner

De lente is begonnen! De zon laat zich vaker zien en dat betekent dat we de huid extra goed moeten beschermen. De ultraviolet (UV) straling van de zon brengt namelijk verschillende negatieve effecten voor de huid met zich mee, zoals vroegtijdige huidveroudering, fijne lijntjes en hyperpigmentatie.

Maar hoe zorg je ervoor dat je kunt genieten in de zon, zonder de huid te beschadigen? De Beauty Experts van MYSC leggen het uit.
 

Zonbescherming 

Een belangrijk onderdeel van de skincare routine (óók als de zon niet schijnt!) is zonbescherming. Hiermee voorkom je dat de huid beschadigd door de zon. Zonneschade zorgt voor huidveroudering, fijne lijntjes en kan de kans op hyperpigmentatie verhogen. 
 

Zonnebrand

Om de huid te beschermen tegen de zon, raden we je aan om altijd een zonnebrand te gebruiken. Ook in de winter, of als het minder zonnig is. 
De UV-B filter in zonnebrandcrème zorgt ervoor dat de UV-straling van de zon de huid minder beschadigd. Alle zonnebrandcrèmes bevatten deze UV-B filter. 
Heeft de zonnebrand die je gebruikt ook een UV-A filter, dan voorkom je hiermee ook huidveroudering door zonschade. 
 

Bekijk alle zonbescherming 

 

Sun Protection Factor

Bij het kiezen van een zonnebrandcrème is het belangrijk om te letten op de SPF van de crème. SPF staat voor Sun Protection Factor en geeft aan wat de beschermingsfactor van de zonnebrand is. Let op: SPF 50 betekent in de praktijk niet dat je 50 x langer in de zon kunt zitten dan wanneer je geen zonnebrand gebruikt. 

 

Speciale zonnebrand voor het gezicht en haar

Naast de SPF van de zonnebrand, adviseren we ook speciale zonnebrand voor het gezicht te gebruiken. Zonnebrandcrème voor het gezicht bevat niet alleen bescherming, maar ook verzorging voor de huid. 

Tot slot adviseren we om tijdens een zonvakantie ook het haar en de hoofdhuid goed te beschermen tegen de zon. Gebruik hiervoor een speciale haar zonnebrand, zoals bijvoorbeeld de Coola Scalp & Hair Mist met SPF 30.

Op zoek naar een lekker ruikende zonnebrand voor jouw hele lichaam, zonnebrand voor de gevoelige huid of speciale zonbescherming voor het gezicht? De Beauty Experts van MYSC helpen je graag bij het vinden van de beste zonnebrand voor jouw huid. We hebben een ruim assortiment met verschillende soorten zonnebrand om jouw huid goed te beschermen deze zomer. 

Bekijk alle zonnebrand
 

Aftersun: huidverzorging na blootstelling aan de zon

Is jouw huid na een dag op het strand langdurig blootgesteld aan de zon? Dan is het belangrijk om de huid extra goed te verzorgen! Aftersun zorgt ervoor dat jouw huid goed gehydrateerd wordt, de huid gekalmeerd wordt en de zonschade beperkt blijft.

Daarnaast bevorderd aftersun het vervangen van dode huidcellen en de aanmaak van nieuwe huidcellen. 

Bij MYSC hebben we een ruim assortiment verkoelende en verzorgende aftersun producten van Biotherm, Clarins en Coola.
 

Bekijk alle aftersun verzorging
 

Zongebruinde huid, zonder zon(schade)

Ondanks dat we allemaal stiekem heel goed weten hoe slecht de zon is voor de huid, zijn we dol op de zomerse gloed die we hebben na een middag in de zon. Echter is bakken in de zon extreem schadelijk voor de huid. Gelukkig is ook daar een oplossing voor! Met een zelfbruiner geniet je het hele jaar door van een natuurlijke bruine teint, zonder zon(schade)! 

Bekijk alle zelfbruiners