Stralende make-up looks voor de feestdagen

Stralende make-up looks voor de feestdagen

Met de feestdagen voor de deur is het tijd om de mooiste make-up looks te creëren! De beautyexperts van MYSC geven je tips voor de mooiste make-up looks voor tijdens het kerstdiner, de kerstborrel van je werk en New Years Eve!

 

Verleidelijke smokey eyes

Een klassieker onder de oogmake-up: smokey eyes! Kenmerkend aan de smokey eyes is dat het een donkere ooglook is. Met verschillende zwart- en grijstinten breng je diepte aan en zorg je voor een intense blik. Onze beautyexpert legt uit hoe je deze look creëert.

Stap 1: Primer

Begin bij het maken van deze ooglook met een goede primer op de ogen. Gebruik bijvoorbeeld de Laura Mercier Eye Basics Eye Bright. Hiermee zorg je ervoor dat de oogschaduw de hele avond blijft zitten. 

Stap 2: Oogschaduw

Na het aanbrengen van de primer kun je beginnen met de oogschaduw! Gebruik hiervoor donkere oogschaduwkleuren. We raden je aan om drie verschillende tinten te gebruiken; een highlighter (dit kan ook de highlighter zijn die je op je gezicht gebruikt!), een middenkleur en een donkere kleur. 

De lichtste kleur breng je aan in de ooghoeken en onder de wenkbrauw. Hierdoor krijg je een frisse blik. De middenkleur breng je aan op het bewegend ooglid, tot en met de arcadeboog. Dit is de rand onder het wenkbrauwbot. 

De donkere kleur breng je aan van de buitenste ooghoek tot het midden van de arcadeboog. Gebruik hiervoor een fluffy kwast en blend de kleur goed met de middenkleur. Zo voorkom je strepen en harde lijnen in de look. 

Stap 3: Finishing Touch

Maak de look af met oogpotlood op de onderste wimperrand en mascara. Wil je de smokey eyes extra feestelijk maken? Breng een oogschaduw met glitter aan op het bewegende ooglid! 
 

Natuurlijke, glowy make-up look

Ga je tijdens de feestdagen liever voor een natuurlijke, glanzende make-uplook? Kies dan voor zachte, neutrale tinten met een mooie glans. Onze beauty experts leggen uit hoe je een effortless, glanzende look creëert. 

Stap 1: De egale basis 

Begin bij het creëren van deze look met een mooie, egale basis. Gebruik hiervoor een subtiele foundation, werk eventuele oneffenheden weg met concealer en poeder het geheel af met bijvoorbeeld de Laura Mercier Holiday - Translucent Loose Setting Powder & Puff Translucent

Stap 2: Kleur en glans aanbrengen in het gezicht

Om wat gezonde kleur en glans in het gezicht aan te brengen, raden we je aan om een mooie bronzer, blush en highlighter te gebruiken. De bronzer breng je aan in een ‘3’ vorm, langs de haarlijn, onder de jukbeenderen en op de kaaklijn. De blush breng je aan op de appeltjes van de wangen. De highlighter breng je aan op het hoogste punt van de jukbeenderen, onder de wenkbrauw, in de binnenste ooghoek, op het puntje van de neus en op de cupidoboogjes. 

Zorg ervoor dat je de bronzer, blush en highlighter mooi blend op het gezicht, om vlekken en strepen te voorkomen. 

Stap 3: Subtiele oogmake-up

Na de basis kun je nog een subtiele ooglook aanbrengen met natuurlijke tinten. Hiervoor kun je de stappen van een smokey eye gebruiken, maar dan met subtiele kleuren. Maak de look af met een laagje mascara en een glanzende lipgloss en voilà, je bent klaar voor het kerstdiner! 

 

Rode lippenstift: de tijdloze klassieker

Een All Time Favorite: De rode lippenstift! Je kunt hem op talloze manieren combineren en het maakt van iedere look een feestelijke look. Of je nu gaat voor een natuurlijke, glowy look met een touch of red op de lippen, of een edgy smokey eye met rode lippenstift. Met rode lipstick kan het allemaal! 

Ondanks dat het simpel lijkt, is de keuze voor rode lippenstift eindeloos. Ga jij voor een matte, felrode kleur? Of kies je voor een klassieke donkerrode kleur met een subtiele glans? 

Bekijk alle lipsticks van MYSC.

 

Zo zorg je ervoor dat jouw look de hele avond blijft zitten

Niets is fijner dan thuiskomen na een kerstdiner of NYE-feestje en zien dat jouw make-up nog steeds perfect zit! Met deze tips zorg je ervoor dat jouw make-up de hele avond blijft zitten.

1. Begin met een primer 

Zowel onder de foundation als onder oogschaduw raden we aan om een primer te gebruiken. Zo blijft de make-up goed zitten en trekt het product niet in de fijne lijntjes. 

2. Poeder de basis af

Foundation blijft het best zitten, als je het goed afpoedert. Zo voorkom je dat het product van de huid af smelt, of dat je overal foundation vlekken achterlaat. 

3. Gebruik lipliner

Ga je voor een klassieke rode lipstick, of een nude lipkleur? Omlijn de lippen met een lipliner! Zo zorg je ervoor dat de lippenstift netjes op zijn plek blijft zitten. 

4. Een setting spray als finishing touch

Heb je de volledige look aangebracht? Gebruik dan een setting spray als finishing touch! Zo zorg je dat de make-up de hele avond blijft zitten. 

Benieuwd welke producten jij nodig hebt voor de perfecte look tijdens de feestdagen? Onze beauty experts denken graag met je mee! Bezoek onze parfumerie in Rotterdam of de parfumerie in Rhoon, of bekijk de cosmetica collectie online